- Mijn specialiteiten

Paramedisch Chiropodist en Medisch Pedicure

Voeten hebben het vaak zwaar te verduren. Ze dragen ons lichaam bij iedere stap die we maken en dat vaak niet onder de meest ideale omstandigheden. Hoge hakken, te kleine of te smalle schoenen benauwen en beklemmen de voeten. In de totale verzorging van ons lichaam worden de voeten vaak, ten onrechte, vergeten. De consequenties van deze onderwaardering blijven dan ook niet uit. Eelt plekken, likdoorns, ingroeiende teennagels en kloven zijn hiervan een gevolg.
Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of je nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.

Een paramedisch chiropodist en medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een kopstudie ‘ (para) medisch pedicure’ heeft doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen, waaronder die van diabetespatiënten. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures en .Register Paramedische Voetzorg

Kwaliteitsnormen:

 1. Vakbekwaamheid; geformuleerd in beroepscompetenties en vastgelegd in een diploma
 2. Code voetverzorgingsbedrijf; hygiënisch, arbotechnisch en milieutechnisch verantwoord uitoefenen van het beroep
 3. Richtlijnen: beroepsuitoefening volgens de vastgestelde richtlijnen
 4. Accreditatiepuntensysteem: bijhouden van kennis en kunde op het vakgebied

Kijk voor meer info op  http://www.kwaliteitsregisterpedicures.nl en http://www.stipezo.nl RPV

Gespecialiseerde oncologische voetverzorging OVV

Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij.  De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien.

Als u actief behandeld wordt met chemotherapie, of in het verleden dan kunt u in aanmerking komen voor een oncologische voetbehandeling. Wij zijn gediplomeerde oncolgische voetverzorgers. Wij vragen u dan wel om een verwijzing van uw behandelend arts mee te nemen.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de oncologisch voet, vraag dit bij u zorgverzekeraar na.

Gespecialiseerde geriatrische voetverzorging GVV

De helft van de mensen die ouder zijn dan 75 jaar hebben voetproblemen. De oudere voet is op zich al complex en als daar degeneratieve ziekten als kanker of diabetes bijkomen, dan wordt het nog veel complexer. Voor de voetzorgverlener ligt er ook een uitdaging om een oudere met verminderde cognitieve vermogens een veilige zorgomgeving te geven. Kennis en vaardigheden zijn daarbij van groot belang. Een Geriatrisch Voetzorgverlener (GVV) is hierin opgeleid en kan veilige voetzorg verlenen aan oudere mensen met voetproblemen.

.

 

Zonder verwijzing een afspraak maken.

U bent altijd welkom in onze praktijk, voor een voetverzorging heeft u niet altijd een verwijzing nodig. Ook kunt u terecht als er geen medische indicatie is, maar als u gewoon eens uw voeten wilt laten verwennen.

Wrat behandeling met Cryotherapie

Wat zijn wratten?
Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en vingers. Wratten komen veel voor en kunnen pijnlijk zijn.

Oorzaak:
Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Ondanks dat wratten veelal onschuldige verschijnselen zijn, zijn ze desalniettemin voor de betreffende persoon zeer hinderlijk en ontsierend. Deze vragen dan ook om een effectieve aanpak!

Behandeling:
Nieuw in ons pakket is de behandeling met de revolutionair vernieuwde Cryotherapie. De CryoPen® zorgt voor bevriezing van de wratvirus door middel van een indringende straal vloeibaar lachgas. De behandeling is secuur, kortdurend en veroorzaakt veelal niet meer dan een lokale koude tot prikkelende sensatie.

Bij de reguliere behandeling van o.a. wratten en fibromen is het grote nadeel, dat de omliggende, gezonde huid vaak ook wordt beschadigd door bevriezing. Dankzij Cryotherapie zijn we in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen. Dit betekent dat het omliggende gezonde huidweefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is! Een behandeling neemt slechts 15 tot 30 seconden in beslag en er is achteraf geen nazorg vereist. Na de behandeling kunt u normaal lopen en uw schoenen weer aan.

 

Aanbevolen wordt om de cryotherapie om de 3 weken te herhalen tot de wrat is verdwenen.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)
 • Slechts enkele behandelingen nodig
 • Directe behandeling is mogelijk
 • De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden
 • Er is zelden sprake van littekenvorming
 • Korte behandelmethode van slechts 20 tot 45 seconden
 • Met deze pen wordt alleen de wratlocatie aangestipt. Deze methode is dankzij het gebruik van een koudespray ook nagenoeg pijnloos.  Afhankelijk van de grootte, diepte en type van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk.  Deze behandeling kan elke 3 à 4 dagen herhaald worden. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden.

Sommige wratten zijn beter te behandelen met een speciale HTC ((High Temperature Cauter) wrattenpen.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.